Hrana 23. travnja 2012.

Pametna prehrana za modernog čovjeka!

Hana4
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Marina Vojković, Berislav Lacković i Donatella Verbanac čine trojac restorana Bon Appetit koji je odlučio iskoristiti ljubav prema hrani na poseban i drugačiji način. Ideja o smart foodu stvorila se prije pet godina kada je doktorica Donatella Verbanac počela razvijati novi brand zdrave hrane kojeg bi u potpunosti prilagodila suvremenom čovjeku

Spoj hrane i biokemije

Na predstavljanju koncepta pametne prehrane, doktorica Donatella Verbanac je istaknula kako se dugi niz godina bavi spojem hrane i biokemije te da ju je oduvijek zanimalo kako maksimalno iskoristiti hranu koja nam se svakodnevno nudi.

'Važno je da ono što unosiš u organizam ima cjelovitu svrhu', tumači Donatella Verbanac naglašavajući da takvom prehranom postaješ sama sebi dostatna, zdrava i vitalna.

Ono što smart food razlikuje od klasične pripreme hrane jest način na koji se jelo priprema. Kuhar Berislav Lacković trudi se kod svakog jela pripaziti na vrijeme i temperaturu pripreme.

Ananas i kulen su pametna kombinacija

'Detaljnom analizom namirnica odlučili smo spojiti nespojivo', priča chef Berislav Lacković tumačeći kombinaciju na primjeru ananasa i kulena gdje ananas potiče bolju probavu suhomesnatih proizvoda.

Između ostalog, otkrio je kako koriste isključivo hrvatske namirnice, što je dodatan razlog za istraživanje ponude restorana Bon Appetit. 'Prednost dajem direktnom kontaktu s proizvođačima hrane te se trudim koristiti sezonske namirnice', naglašava.

Svi posjetitelji restorana imali su priliku degustirati najbolje od smart food ponude pa se tako moglo kušati pića od povrća i voća, kao i raznovrsna jela poput prosa od šparoga ili pak tjestenine s lješnjakom.

Kuhanje s ljubavlju i pažnjom

Vlasnica restorana Marina Vojković naglasila je da se radi o prehrani za modernog čovjeka 21. stoljeća koji nema vremena paziti na svakodnevne obroke, a samim time niti na zdravlje.

'Smart food ideja je moja, a nastala je kroz želju da gostima pružim malo zdraviji obrok. Obrok koji će imati dosta voća, povrća i sirovih namirnica - svega onoga što ljudskom organizmu najviše treba.

Zato se u pripremi jela posebna pažnja posvećuje temperaturi, količini šećera, soli i masnoća', naglašava Marina Vojković i dodaje kako u Bon Appetitu obrok nastoje napraviti što lakšim, probavljivijim i ukusnijim.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.