Ovaj ukusan i zdrav sladoled, jednostavan je za pripremu, a pravo je ljetno osvježenje. Ne sadrži mlijeko i jaja, šećer ni gluten. Odgovara osobama na paleo i LCHF programima prehrane te ga možeš konzumirati bez grižnje savjesti. Donosimo ti recept za domaći sladoled od jagoda i kokosova mlijeka
Sastojci:
- 2 limenke kokosovog mlijeka
- 2-3 jušne žlice meda
- 300 g jagoda
Priprema:
- Limenke s kokosovim mlijekom dobro ohladi. Iz jedne limenke oprezno od vode odvoji vrhnje koje se skupilo na vrhu. Sadržaj druge limenke koristi cijeli.
- U blenderu smiksaj jagode.
- U zdjeli miksaj kokosovo mlijeko u koje si dodala med te na kraju dodaj i jagode. Kada dobiješ jednoličnu smjesu prebaci je u aparat za sladoled na 40 minuta.
- Nakon toga prebaci sladoled u plastičnu posudu s poklopcem i stavi u zamrzivač još 2 sata da se smjesa dobro ohladi i stisne.
Napomena: Ako nemaš aparat za sladoled, nakon miksanja prebaci smjesu u plastičnu posudu s poklopcem i stavi u zamrzivač, ali svakih 15 minuta promiješaj kako se sladoled ne bi kristalizirao. Ako želiš dio voća možeš ostaviti u komadićima. Med možeš zamijeniti stevijom, agavinim ili javorovim sirupom i sl.