Hrana 11. listopada 2016.

Ove namirnice su najbolje za jesensku hidrataciju tijela

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

To što je ljeto završilo, ne znači da hidratizacija tijela nije važna. Ako te brine dnevni unos vode jer se ne možeš držati uputa o preporučenih osam čaša vode, otkrivamo namirnice koje će ti pomoći da uneseš dovoljno tekućine u organizam.

Tikvice

Šalica zapremnine 250 ml kuhanih tikvica sadrži 211 ml vode, a uz to dobit ćeš bonus u vlaknima kojima su tikvice vrlo bogate.

Kako od tikvica napraviti sir?

Ananas

Šalica narezanog ananasa iz konzerve sadrži 223 ml vode, dok onaj svježi sadrži 142 ml. Ananas je niskokaloričan i s jednom šalicom ovog voća unijet ćeš svega 80 kalorija. 

Ananas | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Sastoji se od zaleđenih ili svježih komadića banane, komadića ananasa i jogurta od vanilije

Bundeva

Osim toga što je biljka karakteristična za jesen i što je vrlo bogata beta karotenom i vitaminom B 6, bundeva je odlična za pomoć pri hidrataciji, jer jedna porcija kuhane ili protisnute bundeve sadrži 230 ml vode.

Prefini džem od bundeve za najslađu zimnicu

Citrusno voće

Velika naranča sadrži 160 ml vode, dok polovina grejpfruta sadrži 151 ml. Osim vode, citrusnim voćem unosimo i u ovim hladnijim danima, vrlo važan vitamin C.

Narance_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Krastavac

Krastavac je povrće koje se 90 posto sastoji od vode, a šalica nasjeckanog krastavca pruža 100 ml vode. Uz to krastavac je, iako zvuči nevjerojatno, također bogat vitaminom C.

Zdravi grčki umak od krastavaca koji ćeš sigurno zavoljeti

Zobena kaša

Za žitarice nikada ne bismo pomislili da su dobre za hidrataciju organizma, no ipak jesu. Jedna šalica zobene kaše sadrži 197 ml vode, a pomaže i pri snižavanju kolesterola. Savršen način da započneš dan.

Jabuka

Ljekovita svojstva ovog voća su uvelike poznata, odličan su izvor antioksidanasa, vlakana i kvercetina, a jedna jabuka srednje veličine sadrži 191 ml vode. 

Deset jako dobrih razloga zašto trebaš jesti jabuke svaki dan

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.