Ako si ljubiteljica citrusa, isprobaj ovaj jednostavan osvježavajući umak u kojem prevladavaju citrusi i meni omiljen začin kurkuma o kojoj sam već dosta pisala. Pomiješaj ih i dobit ćeš fini aromatični preljev koji možeš poslužiti uz svoje omiljeno povrće. Ovaj umak je gotov za 5 minuta
Kurkumu obožavam radi njene sposobnosti da smanji upale, a kako je kurkuma topiva samo u mastima u umaku sam je rastopila u mom domaćem maslinovu ulju, i za kraj dodala domaće limune koje sam dobila na poklon. Kao rezultat nastao je fini aromatični preljev koji možeš poslužiti uz svoje omiljeno povrće.
Sastojci:
- 1/2 mesa avokada
- sok jednog domaćeg bio limuna
- 2 žličice neprskane korice limuna
- 3 žlice maslinova ulja
- 3 žlice vode
- prstohvat himalajske soli, po želji jedan mali režanj usitnjenog češnjaka
- 2 žličice kurkume u prahu
- 1 ½ žlica meda
Priprema:
Na vodenoj kupelji lagano zagrij maslinovo ulje, dodaj mu kurkumu u prahu i pomiješaj dok se svi sastojci ne ujednače. U blenderu pomiješaj meso avokada, vodu, dodaj mu umak od kurkume, sok od limuna i koricu te sve smiksaj do fine smjese. Umak će imati jači okus citrusa. Poslužila sam ga uz sirovu tjesteninu od tikvica koju sam naribala pomoću spiralizatora.
Dobar tek!
Potraži još recepata Helene Jakoliš.