Oduševi svoje ukućane ovom finom sirovom čoko roladom. Kombinacija orašastih plodova i domaće čokolade odlična je jer je domaća čokolada zdravija od kupovne te u njoj možeš uživati bez grižnje savjesti. Orašasti plodovi dokazano povoljno utječu na zdravlje pa ćeš zbog toga još više uživati u ovoj roladi
Sastojci:
- 100 g lješnjaka
- 150 g indijskih oraščića
- 150 g badema
- 100 g kokos ljuskica
- 100 g domaće sirove čokolade
- 180-200 g u vodi natopljenih datulja
- sjeckani orašasti plodovi, sjeckano suho domaće voće (smokve, marelice)
Priprema:
- U blenderu samelji orašaste plodove, jedne po jedne. Smjesu prebaci u zdjelu.
- Datulje potopi u vodi pa ih prebaci u blender s malo vode i miješaj do fine smjese.
- Rastopi čokoladu na pari pa je dodaj smjesi orašastih plodova i kokosa, pomiješaj i dodaj smiksane datulje. Smjesa mora biti kompaktna.
- Pripremi papir za pečenje, razvaljaj roladu ravno te je posipaj sjeckanim orašastim plodovima i sjeckanim suhim voćem.
- Nježno zarolaj roladu i stavi je u zamrzivač da se stisne.
- Kada se smjesa stisla, po želji je još premaži čokoladnom glazurom.
Dobar tek!
Pročitaj još kolumni Helene Jakoliš.