Hrana 30. ožujka 2015.

Novi Omegol s lanenim sjemenkama

Omegol
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novi Omegol sa sjemenkama sadrži: sjemenke lana i prosa, repičino ulje bogato Omega 3, vitamine A i D važne za normalno funkcioniranje imunološkog sustava, prirodno ne sadrži gluten

Omegol sa sjemenkama sadrži:

  • sjemenke lana i prosa, 
  • repičino ulje bogato Omega 3
  • vitamine A i D važne za normalno funkcioniranje imunološkog sustava
  • prirodno ne sadrži gluten 

Sjemenke lana

Lanene sjemenke su važan biljni izvor blagotvorne omega-3 masne kiseline pod nazivom alfa - linolenska kiselina (ALA) koja doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. U tradicionalnoj kuhinji i pučkoj medicini sjemenke lana uvijek su bile prepoznate kao hrana koja pozitivno djeluje na ljudski organizam. Sadrže vitamin B6, folnu kiselinu, magnezij, željezo i kalcij.

Sjemenke prosa

Proso je jedna od prvih žitarica koju su ljudi počeli koristiti u prehrani. U Srednjem vijeku, prije nego što je Europa "upoznala" krumpir i kukuruz, proso je bio jedna od osnovnih namirnica za prehranjivanje stanovništva. Budući da prirodno ne sadrži gluten proso je danas važna namirnica u prehrani osoba koje ne podnose žitarice koje ga sadržavaju poput pšenice, raži ili ječma. Proso sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu te magnezij i bakar.

Izvori za podatke o lanu i prosu: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. 2008. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 21. Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/nutrientdata

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.