Osvježavajući, lagani desert porijeklom je iz Sicilije, a popularnost je stekao diljem svijeta. Dinja potiče prirodnu preplanulost, sadrži vitamin C i ima malo kalorija, pa što prije isprobaj ovaj smrznuti desert!
- Vrijeme pripreme (više od 180 min)
- Broj porcija: 4
- Težina pripreme: Jednostavno
- Kalorija po osobi: 69
Potrebno ti je:
- 2 šalice dinje (mesnati dio)
- pola šalice soka od jabuke
- 30 ml soka od limete
- pola šalice borovnice
- pola šalice maline
- menta
Priprema
U blenderu ili štapnim mikserom usitniti dinju sa sokom od jabuke i limete do pirea. Dobivenu smjesu uliti u staklenu ili metalnu posudu dimenzija 20 x 30 cm. Posudu smjestiti na ravnu podlogu u zamrzivaču, miješajući sadržaj otprilike svakih 30 min vilicom. Pri tome je potrebno zamrznuti sadržaj s ruba posude pomiješati sa onim u sredini posude.
Postupak se ponavlja dok cjelokupan sadržaj postane jednako čvrst ali ne zamrznut, oko 3-4 sata. Ukloniti posudu iz zamrzivača te metalnom špatulom ili velikom žlicom razbiti sadržaj na sitne komadiće, prebaciti u zračno nepropusnu plastičnu posudu i staviti u zamrzivač na minimalno još jedan sat. Izvaditi iz zamrzivača 20 min prije serviranja da sadržaj omekša. Pomoću veće žlice ili žlice za sladoled servirati u zdjelice, posuti borovnicama i malinama te ukrasiti listićima mente.