Donosimo ti recept za ukusan odrezak od tune na mediteranski način. Za pripremu ovog recepta potrebno je četrdeset i pet minuta, a glavni sastojci su tuna, rajčica, kapari i masline. Nakon pripreme odrezak je u vlastitom umaku, pa ga možeš servirati samoga ili uz neki od priloga. Recept prenosimo s portala Gastro.hr
Sastojci:
- 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 odreska tune
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 veći luk, narezati
- 2 režnja češnjaka, usitniti
- 3 žlice kapara, namočiti u vodi 10 min pa procijediti
- 3 žlice usitnjenih zelenih maslina bez koštice
- ¼ šalice grožđica
- 5 svježih pelati rajčica, oguliti, očistiti od sjemenki i nasjeckati
- 1 šalica ribljeg temeljca ili vode
- 2 žlice svježeg nasjeckanog peršina
- 4-5 listova bosiljka, natrgati
- 1/3 šalice pinjola, tostirati
Priprema:
U dubljoj tavi zagrij maslinovo ulje. Odreske tune začini sa soli i paprom te poprži na ulju da posmeđi s obje strane, 3 do 4 minute. Tunu odloži na tanjur. U istoj tavi na laganoj vatri pirjaj luk da omekša, oko 1 minutu. Dodaj češnjak, kapare, masline, grožđice i rajčicu te nastavi kuhati miješajući još 2 minute. Ako rajčica ne pusti dovoljno soka, dodaj vodu ili temeljac. Odreske tune vratiti u tavu pa poklopi poklopcem i kuhaj na srednjoj vatri dok tuna bude potpuno kuhana. Umiješaj peršin i bosiljak te začiniti sa soli i paprom. Serviraj odrezak tune preliven umakom i ukrasiti pinjolima.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr