Hrana 11. travnja 2013.

Odrezak od tune na mediteranski

Tunau
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti recept za ukusan odrezak od tune na mediteranski način. Za pripremu ovog recepta potrebno je četrdeset i pet minuta, a glavni sastojci su tuna, rajčica, kapari i masline. Nakon pripreme odrezak je u vlastitom umaku, pa ga možeš servirati samoga ili uz neki od priloga. Recept prenosimo s  portala Gastro.hr

Sastojci:

  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 odreska tune
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 veći luk, narezati
  • 2 režnja češnjaka, usitniti
  • 3 žlice kapara, namočiti u vodi 10 min pa procijediti
  • 3 žlice usitnjenih zelenih maslina bez koštice
  • ¼ šalice grožđica
  • 5 svježih pelati rajčica, oguliti, očistiti od sjemenki i nasjeckati
  • 1 šalica ribljeg temeljca ili vode
  • 2 žlice svježeg nasjeckanog peršina
  • 4-5 listova bosiljka, natrgati
  • 1/3 šalice pinjola, tostirati

Priprema:

U dubljoj tavi zagrij maslinovo ulje. Odreske tune začini sa soli i paprom te poprži na ulju da posmeđi s obje strane, 3 do 4 minute. Tunu odloži na tanjur. U istoj tavi na laganoj vatri pirjaj luk da omekša, oko 1 minutu. Dodaj češnjak, kapare, masline, grožđice i rajčicu te nastavi kuhati miješajući još 2 minute. Ako rajčica ne pusti dovoljno soka, dodaj vodu ili temeljac. Odreske tune vratiti u tavu pa poklopi poklopcem i kuhaj na srednjoj vatri dok tuna bude potpuno kuhana. Umiješaj peršin i bosiljak te začiniti sa soli i paprom. Serviraj odrezak tune preliven umakom i ukrasiti pinjolima.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.