Hrana Zdravi recepti 12. srpnja 2017.

No-tella - recept za zdravu verziju omiljene kreme od lješnjaka

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema podacima objavljenim na portalu Mental Floss svake 2, 5 sekunde negdje u svijetu se proda staklenka Nutelle. Taj podatak dovoljno "svjedoči" o njezinoj omiljenosti, ali kao i većina privlačnih prehrambenih proizvoda i Nutella sadrži puno šećera i drugih sastojaka o kojima bi se moglo diskutirati. Zato ti Zdrava Krava donosi recept za zdraviju vegansku verziju omiljenog namaza.

Za pripremu ovog recepta autorice portala Wellness Mama potrebno je 20 minuta. Od navedenih sastojaka dobiju se dvije šalice kreme, koje mogu stajati u hladnjaku nekoliko tjedana.

Sastojci:

  • 2 šalice lješnjaka
  • 1/3 šalice šećera (možeš upotrijebiti bilo koji zdravi zaslađivač poput ksilitola, šećera palmine trske, agavu)
  • 1/4 šalice kakao praha
  • 1 žlica kokosova ulja
  • 1 čajna žlica vanilije
  • 1/8 čajne žlice soli

Doznaj više o svojstvima i primjeni šećera od breze

Priprema: Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih i prži lješnjake od 12 do 15 minuta dok ne razviju intenzivan miris. Stavi lješnjake u zatvorenu posudu i snažno tresi dok im ne otpadne kožica (ljuska). Stavi "oguljene" lješnjake u blender i melji ih oko pet minuta. Dodaj ostale sastojke i miksaj u blenderu dok se svi sastojci ne pretvore u kremu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.