Ova ukusna i zdrava torta je bez glutena i rafiniranog šećera, prikladna za vegane.
Sastojci
Za podlogu:
- šalica otkoštenih datulja
- 1/2 šalice orašastih plodova po želji
- 2 žlice kokosovog ulja
Za kremu:
- 2 šalice indijskih oraščića
- 1/3 šalice kokosovog ulja
- korica dva naribana limuna
- sok jednog svježe iscijeđenog limuna
- 4 žlice javorovog sirupa, meda ili agavinog sirupa
- 1/2 čajne žlice kurkume
Priprema
- Namoči indijske oraščiće u hladnoj vodi preko noći ili ih ostavi pola sata u kipućoj vodi (nemoj ih kuhati). Ocijedi ih i isperi prije upotrebe.
- Pripremi koru prije kreme. Stavi datulje, orašaste plodove i dvije žlice kokosovog ulja u blender i blendaj dok ne dobiješ ljepljivu smjesu.
- Utisni koru prstima u manji kalup za torte i stavi ga u zamrzivač dok pripremaš kremu.
- Sve ostale sastojke stavi u očišćen blender i pulsiraj dok smjesa ne postane svilenkasta i glatka.
- Prelij kremu preko kore i pusti da odstoji u hladnjaku tijekom noći ili ako ti se žuri, stavi je na par sati u zamrzivač.
Nutritivne vrijednosti za jednu krišku
- 204 kcal
- 18, 9 g ugljikohidrata
- 4, 52 g proteina
- 13, 72 g masti
- 3, 86 g zasićene masti
- 4, 62 mg natrija
- 228, 4 mg kalija
- 2, 58 g vlakna
- 10, 83 g šećera
- 4, 48 mg Vitamina C
- 22, 34 mg Kalcija
- 1, 6 mg Željezo
Izvor: The Queen of Delicious