Ako u zdjeli za voće imaš par limuna, a u ostavi kutiju suhih keksa ispunjavaš preduvjet za pravljenje ovog jednostavnog, a ukusnog kolača od limuna koji se ne peče.
Sastojci
Za podlogu:
- 300 grama (otprilike 3 šalice) Digestive keksa, samljeven ili zdrobljen
- 100 grama (1 šalica) kokosa za kolače
- Korica jednog limuna
- 60 grama (1/4 šalice) maslaca
- 240 ml (1 šalica) zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 2–3 žlice svježeg limunovog soka (otprilike 1 limun)
Za glazuru od limuna:
- 125 grama (1 šalica) šećera u prahu
- 1 žlica svježeg limunovog soka
- 1 žlica mlijeka
- Limunova kora, za ukrašavanje
Priprema
- Obloži lim za pečenje s papirom za pečenje.
- Samelji kekse i dobivenu smjesu stavi u posudu za miješanje.
- Otopi maslac i dodaj ga u kekse, dodaj zaslađeno kondenzirano mlijeko, limunovu koricu, limunov sok, kokos i pomiješaj.
- Stavi smjesu u lim za pečenje i poravnaj je te stavi u hladnjak na sat vremena prije nego što staviš glazuru od limuna.
- Za glazuru promiješaj šećer, limunov sok i mlijeko. Miješaj dok ne postane glatko.
- Prelij glazuru preko tijesta i stavi u hladnjak najmanje na sat vremena.
- Prije posluživanja izreži kolač na kocke i pospi limunovom koricom.
Izvor za recept: Sweetest menu