Hrana 06. prosinca 2020.

Neodoljive cimet rolice, idealne uz čaj i kavu

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Napravi brze i jednostavne cimet rolice i uživaj u njima za doručak ili uz popodnevni čaj ili kavu.

Sastojci

Za tijesto

  •     4 šalice glatkog brašna
  •     1 vrećicu suhog kvasca
  •     1/2 žličice mljevenog đumbira
  •     1/2 žličice soli
  •     3/4 šalice toplog punomasnog mlijeka
  •     2 žlice meda
  •     2 velika jaja
  •     6 žlica maslaca, na sobnoj temperaturi

Za punjenje

  •     ½ šalice svijetlosmeđeg šećera
  •     2 žličice mljevenog cimeta
  •     1 žličica mljevenog đumbira
  •     1/4 žličice svježeg mljevenog muškatnog oraščića
  •     ½ šalice maslaca, na sobnoj temperaturi
  •     3 žlice melase
Možda te zanima... Čokoladna sirova torta s cimetom, jednostavna za napraviti Hrana

Posip

  •     6 žlica maslaca
  •     100 g kremastog sira
  •     1¼ šalice šećera
  •     1/2 žličice mljevenog cimeta
  •     2 žličice čistog ekstrakta vanilije

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Priprema


1. Za izradu tijesta - U zdjeli pomiješaj brašno, kvasac, đumbir i sol i miksaj. Dodaj toplo mlijeko, med, jaja i maslac. Miješaj s nastavcima za tijesto dok se brašno potpuno ne sjedini, otprilike 4, 5 minuta. Ako ti se tijesto čini ljepljivo, dodaj preostale 1/4 šalice u 1/2 šalice brašna. Pokrij zdjelu plastičnom folijom i ostavi da stoji na sobnoj temperaturi 15 minuta ili nekoliko sati.

2. U međuvremenu napravi nadjev. U maloj zdjeli pomiješaj smeđi šećer, đumbir, cimet i muškatni oraščić. U zasebnoj maloj zdjeli pomiješajte maslac i melasu. U tepsiju stavi papir za pečenje.

3. Lagano pospi radnu površinu brašnom. Razvaljaj tijesto u pravokutnik veličine oko 10 x 16 centimetara. Ravnomjerno rasporedi sastojke iz male zdjelice po tijestu (melasu i maslac), zatim sastojke iz druge zdjelice (đumbir, cimet..). Srolaj tijestu u oblik zmije. Oštrim nožem nareži na 12 do 15 rolica ili 8 velikih. Stavi ih u pripremljeni lim za pečenje. Pokrij folijom i ostavi da se diže 20 do 30 minuta.

4. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva C. Peci ih 25 do 30 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Ako si se odlučila za veće role peci ih 10 minuta duže.

5. U međuvremenu napravi posip. U maloj tavi otopi maslac na srednje jakoj vatri i ostavi da se ohladi. U srednje velikoj zdjeli umuti maslac, sir, šećer, cimet i vaniliju dok ne postanu glatki. Ako je glazura previše gusta, dodaj žlicu mlijeka. Pospi preko vrućih cimet rolica i uživaj.

Napomena: Ako ih želiš zamrznuti pusti cimet rolice da se ohlade i zamrzni. Zamrznute mogu stajati do tri mjeseca. Otopi i zagrij prije posluživanja.

Izvor: Half Baked Harvest

Možda te zanima... Otkrivamo kako svakodnevno koristiti cimet da bi došlo do mršavljenja Dijeta
 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.