Hrana 02. lipnja 2011.

Natalie Portman: Beba određuje prehranu

Natalie
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Natalie Portman u trudnoći se s veganskog načina prehrane prebacila na vegetarijanski, jer osjeća potrebu za mliječnim proizvodima. Glumica naglašava da je u drugom stanju potreban dodatan oprez jer trudnicama može nedostajati vitamina i minerala u organizmu

Plivanjem smirujem svoju bebu

Oscarovka Natalie Portman, koja se sa zaručnikom Benjaminom Millepiedom priprema za dolazak prvog djeteta, trudnoću opisuje kao prekrasno iskustvo.

‘Jedna od najuzbudljivijih stvari u drugom stanju je prihvaćanje onoga što mi je potpuno nepoznato. Trudnoća je tajnovita i čudesna’, govori glumica koja osim mučnina u samom početku nije imala druge simptome trudnoće

Dok se neke trudnice odlučuju za jogu ili posebne programe vježbanja za buduće mame, Natalie u blaženom stanju redovito pliva.

‘Plivam svaki dan. Voda pruža okruženje slično onome koje beba ima u maternici, pa se nadam da se zato osjeća smireno’, izjavila je glumica.

Iako je od 2009. godine veganka Natalie Portman se, otkada je trudna, vratila na vegetarijanski način prehrane. 

Ponovno vegetarijanka

‘U trudnoći sam ponovno prihvatila vegetarijanstvo, jer sam osjetila da moje tijelo želi i druge namirnice’, kaže 29-godišnja glumica.

‘Poslušala sam svoj organizam i sada ponovno jedem i jaja i mliječne proizvode’, dodaje Natalie. Zato što je u prehranu vratila jaja, ova buduća majka sada može udovoljiti svojim trudničkim željama.

’Ako ne jedeš jaja, ne možeš povremeno jesti niti kekse ni kolače. A kada su ovi slatkiši jedina hrana koju želiš, veganstvo može postati problem’, kaže Natalie.

‘Neke žene i u trudnoći ostaju veganke, ali mislim da je tada potreban dodatan oprez’, dodaje glumica i savjetuje budućim majkama da pripaze na razinu željeza i vitamina B12 u organizmu i uzimaju nadomjestke ako ih uobičajenom prehranom ne dobivaju dovoljno.

Natalie uživa u trudnoći, a iako ima zavidnu glumačku karijeru kaže da će joj majčinstvo biti najveći životni uspjeh. ‘Odgojiti pozitivno i dobro dijete, koje će jednog dana biti sretno i zadovoljno najbolji je trag koji možemo ostaviti iza sebe’, kaže Natalie.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.