Hrana Zdravi recepti 22. kolovoza 2016.

Musaka s patlidžanima umjesto tijesta i s tikvicama umjesto mesa

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sočna i kremasta povrtna musaka spremljena od najdražih ljetnih plodova. Tikvice i patlidžani slažu se u mnogo kombinacija, a upravo u povrtnoj musaki predstavljaju savršen spoj okusa koji daju kremoznost i sočnost o kakvoj si sanjala.

Patlidžani neka zamijene tijesto, a tikvice meso. Cimet će dati ukusan zaokret cijeloj priči, a ribani sir po tvom izboru zadužen je za divno rastezanje na koje nitko ne može ostati ravnodušan. Povrtnu musaku poslužite uz hrskavi tostirani kruh i sezonsku salatu od krastavaca i grčkog jogurta.

Sastojci:

  • 1 manji patlidžan
  • 1 tikvica
  • rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • Maslinovo ulje
  • Ribani sir
  • Prstohvat cimeta
  • Sol, papar

Postupak pripreme ovog jela, s kojim ne možeš pogriješiti, pročitaj na gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.