Jesen je idealno doma za fine muffine od jabuka začinjene cimetom i muškatnim oraščićem. Jabuke sadrže prirodni voćni šećer fruktozu i bogatstvo neprobavljivih vlakana te stoga ne uzrokuju snažne oscilacije razine šećera u krvi. To ih čini idealnim jesenskim međuobrocima
Sastojci:
Tijesto:
- 200 g brašna
- 10,5 g praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 90 g šećera
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 jabuka usitnjena na kockice
- 1 jaje
- 2,5 dl mlijeka
- 70 g otopljenog maslaca
Posip:
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1/4 žličice cimeta
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
Postupak:
- Pećnicu upali na 190°C, a kalup za muffine namasti.
- U većoj posudi pomiješaj suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, začine, šećer, sol) s kockicama jabuke.
- Odvojeno razmuti jaje s mlijekom i otopljenim maslacem.
- Ulij u suhe sastojke pa sve kratko pomiješaj da se sjedini u jednoličnu smjesu.
- Rasporedi u namašćeni kalup, do 3/4 visine kalupića.
- Posipaj mješavinom šećera i začina i stavi peći 15-20 min (napravi probu štapićem, ako izađe čist, muffini su gotovi).
Najbolji su još mlaki, dobar tek!
Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.
Doznaj 5 razloga zašto trebaš jesti ribu.