Oguli slatki krumpir i nareži ga na sitne komade. Stavi ih u posudu s toliko vode da ihj samo pokriješ. Kuhaj na laganoj vatri dok ne omekšaju. Po potrebi dolij još vode, pa ocijedi kad je kuhan. Još toplom batatu dodaj vrhnje za kuhanje i pasiraj štapnim mikserom.
Brašno pomiješaj s praškom za pecivo. Dodaj usitnjenu fetu. Mikserom umiješaj jaja, mlijeko, ulje i pasirani batat. Postupno dodaj brašno sa sirom, malo soli i muškatnog oraščića.Na kraju umiješaj kosane listove špinata. Kalup za muffine premaži maslacem i napuni pripremljenom smjesom. Peci oko 20 minuta, na 180 stupnjeva Celzijevih.
Sastojci:
- 200 g očišćenih batata
- 300 g brašna
- vrećica praška za pecivo
- 1/ dl vrhnja za kuhanje
- 2 jaja
- 1/2 dl mlijeka
- sol
- 1/2 dl ulja
- šaka listova mladog špinata
- 80 g feta sira
- prstohvat muškatnog oraščića