Obilje namirnica, pogotovo bobičastog voća, u ovom godišnjem periodu uljepšava tvoj stol i hrani tvoje tijelo. Kupine, maline i borovnice obiluju vlaknima i vitaminom C, ali i ostalim mineralima i vitaminima. Zar to nije prilično dobar razlog da ih uvrstiš u svoj dnevni jelovnik? Iako se mogu savršeno uklopiti u predjela i glavna jela, meni su ipak najdraži u desertima
Sastojci:
- 3 bjelanjka
- 100 ml biljnog slatkog vrhnja
- 110 ml vode
- 3 žlice cvjetova kamilice
- 1 žlica meda
- 1 žlica agar-agar alge
Priprema:
- Provrij vodu i med pa dodaj cvjetove kamilice, nakon 10 minuta procijedi.
- Istuci bjelanjke u čvrsti snijeg.
- Istuci slatko vrhnje, ali ne previše kako ono ne bi izgubilo kremastu strukturu.
- Čaj od kamilice ponovno zakuhaj te mu dodaj agar-agar algu. Miješaj dok se alga u potpunosti ne rastopi kako bi smjesa bila glatka.
- Ostavi da se malo ohladi (10-15 minuta) pa zatim dodaj u smjesu bjelanjaka i slatkog vrhnja koju si prethodno sjedinila.
- Raspodijeli u posudice i ostavi na hladnom dok se ne stegne.
- Posluži sa svježim malinama.
Dobar tek!
Ako želiš saznati više o Kristininoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.