Prvi korak: jabuke oguli, očisti i izreži na kocke. Stavi ih u posudu, dolij vode toliko da budu prekrivene, cimet i kuhaj dok se ne raskuhaju. Izvadi koru cimeta, a jabuke pasiraj štapnim mikserom.
- Drugi korak: Dodaj šećer, limunovu koricu i sok pola limuna. Kad zavrije dodaj škrobno brašno razmućeno u hladnom soku od jabuka. Još koju minutu miješaj i makni s vatre. Ostavi neka se pire ohladi.
- Treći korak: Za to vrijeme istuci slatko vrhnje u šlag, pa pomiješaj s pripremljenim pireom od jabuke. Razdijeli u staklene čaše za desertne kreme i stavi mousse u hladnjak.
Sastojci:
- 6 do 8 jabuka
- komadić cimetove kore
- 100 g smeđeg šećera
- naribana limunova korica
- sok 1/2 limuna
- prstohvat mljevenog klinčića i muškatnog oraščića
- 2 žlice škrobnog brašna
- 3 žlice soka od jabuke
- 3 do 4 dl slatkog vrhnja