Hrana Zdravi recepti 15. siječnja 2018.

Moguće je: Domaći kruh gotov za pola sata

Kruh_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Napravite domaći kruh i umjesto praška za pecivo i kvasca iskoristite sodu bikarbonu. Jeste li znali da postoji domaći kruh, kojeg možete pripremiti u 5 minuta, ispeći za 40 minuta u običnoj pećnici, a koji je usput zdrav i super fin?

Iznenadite svoju obitelj domaćim, mirisnim i brzim kruhom. Sastojci u ovom kruhu su brašno, soda, sol i mlaćenica. Mlaćenica sadrži mliječnu kiselinu koja reagira sa sodom bikarbonom pa se formiraju sitni mjehurići ugljičnog dioksida. Mogu se dodavati i ostali sastojci kao što su maslac, jaje, grožđice i orašasti plodovi. Nema ništa ljepše od toplog domaćeg kruha podijeljenog s obitelji!

Možda te zanima... Zdravi paleo kruh od sjemenki i orašastih plodova Hrana

Potrebno ti je:

  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g integralnog brašna
  • 1 mala žlica sode bikarbone
  • 1 mala žlica soli
  • 420 ml mlaćenice 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°c. U većoj zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, sodu i sol. Dodajte mlaćenicu i miješajte kuhačom dok ne dobijete ljepljivo tijesto. Radnu površinu pospite brašnom i prebacite tijesto.

Nježno kotrljajte i preklapajte tijesto rukama kako bi se svi sastojci sjedinili. Ne mijesite tijesto. Oblikujte ga u kuglu i poravnajte je lagano rukom. Zarežite po vrhu duboko nožem križ koji kruh dijeli na četvrtine. Pospite ga brašnom. Prebacite ga na lim obložen papirom za pečenje i pecite pola sata, dok kruh ne poprimi zlatno-smeđu boju. Ostavite ga neka se ohladi na rešetki. 

Možda te zanima... Vrijeme je da napraviš svoj proteinski kruh! Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.