Sjajan spoj neobičnih okusa na vaš blagdanski stol donosi jedinstvene i posebne okuse. Spremate li pravo tradicionalno slavlje na kojem je bakalar obavezan, pripremite ga na ovaj jednostavan, ali ukusan način.
Trebat će vam fileti bakalara, češnjak, malo sezama i dvije naranče. Sok od naranče dat će na slatkoći, ali i posebnosti okusa bakalara. Đumbir će pak divno zaokružiti čitavu kombinaciju.
Potrebno ti je:
- 800 g bakalara
- 5 režnjeva češnjaka
- 2 naranče
- 3 žličice sezama
- 2 žličice đumbira
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
Jednu naranču dobro ocijedite i naribajte joj koricu. Drugu naranču narežite na kolutove. Nasjeckajte češnjak. Pomiješajte ulje, narančin sok i koricu, papar i sol, češnjak, peršin i ribani đumbir. Dobro promiješajte. Svaki komad bakalara očistite papirnatim ručnikom, pospite soli i paprom pa ih premažite umakom. Pospite tostiranim sezamom, a kada ste ih stavili u posudu za pečenje koju ste prije toga obložili papirom za pečenje, dodajte kolutove naranče. Zatvorite papir sa svih strana i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.
Dobar tek!