Hrana Zdravi recepti 24. prosinca 2016.

Mmmm, ovo bi probali: Bakalar s narančom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sjajan spoj neobičnih okusa na vaš blagdanski stol donosi jedinstvene i posebne okuse. Spremate li pravo tradicionalno slavlje na kojem je bakalar obavezan, pripremite ga na ovaj jednostavan, ali ukusan način.

Trebat će vam fileti bakalara, češnjak, malo sezama i dvije naranče. Sok od naranče dat će na slatkoći, ali i posebnosti okusa bakalara. Đumbir će pak divno zaokružiti čitavu kombinaciju.

Potrebno ti je:

  • 800 g bakalara
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 naranče
  • 3 žličice sezama
  • 2 žličice đumbira
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Jednu naranču dobro ocijedite i naribajte joj koricu. Drugu naranču narežite na kolutove. Nasjeckajte češnjak. Pomiješajte ulje, narančin sok i koricu, papar i sol, češnjak, peršin i ribani đumbir. Dobro promiješajte. Svaki komad bakalara očistite papirnatim ručnikom, pospite soli i paprom pa ih premažite umakom. Pospite tostiranim sezamom, a kada ste ih stavili u posudu za pečenje koju ste prije toga obložili papirom za pečenje, dodajte kolutove naranče. Zatvorite papir sa svih strana i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.  Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.

Dobar tek!

Klikni za još ukusnih recepata s bakalarom!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.