Hrana 09. lipnja 2021.

Mladi hrskavi krumpir iz pećnice sa začinskim biljem na drugačiji način

Foto: shutterstock Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za neke prilog, za neke glavno jelo. Krumpir je veoma svestrana namirnica i gotovo svi imamo omiljeni način njegove pripreme. Ako još nisi probala ovaj, svakako ga uvrsti na današnji jelovnik.

Spoj svježeg bilja, češnjaka i mladog krumpira oduševit će te jer je istovremeno hrskav i mekan. Nevjerojatno!

Sastojci:

  • 500 g mladog krumpira
  • sol po ukusu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 2 velika režnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg timijana
  • nasjeckan svježi peršin
Možda te zanima... Popečci od krumpira i mladog luka sa zelenim umakom Hrana

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva. U veliki lonac stavi krumpir. Dodaj dovoljno vode da ga prekrije pet centimetara iznad površine. Pričekaj za zakipi. Dodaj jednu žlicu soli, smanji vatru na najmanju postavku i lagano kuhaj dok ne omekša, 15 do 20 minuta. Ovisno o veličini, procijeni ako ga treba ranije izvaditi.
  • Na lim za pečenje obložen masnim papirom dodaj jednu žlicu ulja. Stavi svaki krumpir na lim i dnom čaše lagano ga pritisni dlanom i zgnječi, ali pripazi da ipak ostane u jednom komadu. Vrhove premaži žlicom ulja i peci 20 do 25 minuta.
  • U maloj zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, timijan i preostalu žličicu ulja. Time premaži krumpire i dodatno zapeci kako bi poprimili zlatnosmeđu boju i kako bi postali hrskav izvana. Trebat će im između pet i sedam minuta.
  • Pospi krumpir peršinom i posoli po ukusu.
Možda te zanima... Recept za domaći čips od krumpira iz pećnice Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.