Kora od Digestive keksa utisnuta u kalupe od muffina i napunjena finom kremom s okusom limuna. Jedan tart ima 275 kalorija, ali ako obični šećer zamijeniš nekim od zdravih sladila taj broj će biti znatno manji, a okus jednako zanosan.
Sastojci za koru
- 3 šalice izlomljenih Digestive keksa
- 1/3 šalice otopljenog maslaca
- 1/4 šalice šećera (predlažemo da uzmeš ksilitol ili eritrol pa će i kalorijski unos biti znatno manji)
- 3 velika jaja, lagano istučena
Sastojci za kremu
- 2 velika jaja
- 2 velika žumanca
- 1/2 šalice šećera (također predlažemo ksilitol ili eritrol)
- 1/3 šalice maslaca (narezanog na ploške)
- 1/2 šalice svježeg limunovog soka
Upute za pripremu
- Za pripremu kore: Zagrij pećnicu na 180 ° C. Obložite posude za muffine s papirnatim oblogama; lagano premaži maslacem ili uljem. Kombiniraj keks, rastopljeni maslac, 1/4 šalice šećera i 3 bjelanjka u velikoj zdjeli; miješaj dok se dobro ne prožme. Stavi otprilike tri žlice smjese u svaki kalup za muffine, čvrsto utiskujući dno i stranice.
- Peci dok kora lagano ne porumeni i ne stegne se, oko 12 minuta. Pustite ih da se potpuno ohlade, oko 10 minuta. Izvadi kore iz kalupa i baci papirnate obloge. Stavite ih na veći tanjur.
- U međuvremenu pripremi kremu: Umuti jaja, žumanjke, šećer, maslac, koricu limuna i limunov sok u lončiću srednje veličine. Kuhaj na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne, oko pet minuta. Smjesu ulij kroz cjedilo s finom mrežicom u drugu posudu.
- Podijeli kremu u tartove, oko dvije žlice u svaki. Drži u hladnjaku najmanje sat vremena.
Izvor za recept: EatingWell