Ako se želiš zasladiti i poslužiti nešto ugodno oku, predlažemo ti mini Pavlovu za koju su ti potreban samo četiri sastojka jaja, šećer, bobičasto voće i tučeno vrhnje.
Pavlova torta je međunarodno popularan recept, a velika torta obično nikoga ne ostavi ravnodušnim jer izgleda naprosto prekrasno. Kod velike Pavlove problem je što lako puca, tako da su njezini mini verzije također vrlo privlačne, a manje pucaju.
Sastojci:
- 4 bjelanjka sobne temperature
- 200 g šećera (možeš koristiti ksilitol ili eritritol)
- 480 ml ili 2 šalice tučenog vrhnja ili šlag, ako ti je draži
- 250 g ili 2 šalice bobičastog voća
Priprema:
- Obloži posudu za pečenje papirom za pečenje i zagrij pećnicu na 150 stupnjeva C.
- U veliku zdjelu za miješanje ili zdjelu stajaćeg miksera dodaj bjelanjke. Miksaj na maloj brzini minutu ili dvije, sve dok bjelanjci ne postanu pjenasti. Zatim pojačaj na srednju brzinu i nastavi miksati bjelanjke.
- Kad bjelanjak postane kompaktniji počni dodavati šećer, po jednu žlicu. Nakon što je dodan sav šećer, smjesa će biti gusta i sjajna i gotovo trostruko veća od početne.
- Kad bjelanjak postane čvrst, možeš prestati miksati.
- Za jednu torticu uzmi po tri žlice smjese i stavi je na papir za pečenje, između tortica ostavi dovoljno prostora jer će se raširiti. U sredini svake tortice izdubi mali krater.
- Peci ih oko 30 minuta. Zatim isključi pećnicu i ostavi ih unutra dva do tri sata. To će im pomoći da se polako ohlade i smanjit će pukotine.
- Zatim izvadi iz pećnice i čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi dok ih ne odlučiš poslužiti.
- Kada su spremne za posluživanje premaži ih tučenim vrhnjem ili šlagom i ukrasi bobičastim ili drugim sezonskim voćem.
- Posluži odmah.
Izvor: Sweetest menu