Najbrži mini cheesecake koji možeš zamisliti. Pripremila ga je Irena Gavran s bloga Pregacha za Gastro.hr. Za pripremu ti treba svega 15 minuta i par sastojaka tako da nemaš izgovor. Par minuta, par sastojaka i sreća najveća.
Za podlogu će ti trebati:
- 150 g mljevenog keksa po želji
- 30 g otopljenog maslaca ili margarina
Za kremu:
- 350 g krem sira
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 95 g kiselog vrhnja ili milerama
- Voće po želji
Postupak pripreme:
- Upali pećnicu na 160 stupnjeva dok pripremaš kolačiće.
- Kalup za muffine (12 komada) obloži papirnatim košaricama.
- Keks žlicom dobro izmiješaj s otopljenim maslacem.
- U svaku košaricu stavi vrhom punu žlicu smjese i dobro utisni (najjednostavnije je dnom čaše).
- Za kremu miksaj krem sir i šećere.
- Kad se smjesa sjedinila i postala skroz kremasta dodaj jedno po jedno jaje, miksajući konstantno dok se ne sjedine u smjesu.
- Na kraju umiksaj i kiselo vrhnje.
- Smjesa će biti dosta tekuća, takva treba i biti.
- Smjesu sipaj na podlogu od keksa i skoro do vrha košarice.
- Pobacaj voće i peci 30 minuta ili ispeci bez voća, a od voća napravi umak, ja sam 150 grama malina ukuhavala s 50-75 grama šećera na laganoj vatri dok se ne zgusne. Pa umak posula po ohlađenim cheesecakeovima.