Hrana 07. prosinca 2010.

Meksički eliksir imuniteta i vitalnosti

Aloe_Vera_Blister
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Već 2500 godina čovječanstvo poznaje dragocjena svojstva biljke aloe vera. Vjeruje se da kompleksni polisaharidi koje aloe vera sadrži imaju ključnu ulogu u prevenciji staničnih oštećenja izazvanih oksidacijom, jačanju imuniteta i ublažavanju upalnih procesa

Među mnogima, obožavatelji aloe vera bili su Kleopatra, Aleksandar Veliki i Aristotel, a poznavali su je i Indijanci Srednje i Južne Amerike. U današnje vrijeme istraživači podrobnije istražuju lance kompleksnih polisaharida, za koje se vjeruje da kriju tajnu njezine snage. Njima se pripisuje ključna uloga u prevenciji staničnih oštećenja izazvanih oksidacijom, jačanju imuniteta i ublažavanju upalnih procesa.

Aloe vera:

  • jača imunitet tijekom i nakon terapije lijekovima
  • stimulira stvaranje crvenih i bijelih ( T i B limfocita) krvnih stanica u koštanoj srži
  • daje podršku kontroli razine šećera u krvi kod dijabetesa (tip-2)
  • potiče metabolizam i djelovanje svih organa probavnog sustava, jetre, žuči, bubrega i gušterače
  • djeluje protuupalno
  • smanjuje razinu kolesterola i triglicerida, a povećava razinu HDL kolesterola
  • detoksicira organizam

Ojačaj imunitet, izbjegni gripu ili skrati njezino trajanje

Gripa je virusno oboljenje na koje ne djeluju antibiotici, ali djeluju biljke. Aloe vera sadrži preko 240 hranjivih tvari i ljekovitih sastojaka (prije svega acemanan) koji jačaju imune stanice i potiču ih na što efikasnije uništavanje virusa.

Encianov aloe vera sok jedini je s komadićima aloe vere (najbogatiji acemananom) što dokazuje njegovu kvalitetu.

Kvaliteta

Zbog vrhunske kvalitete, Encian je proizvodnju soka povjerio izravno meksičkoj tvrtki s velikim iskustvom. Biljka se uzgaja na plodnom vulkanskom tlu, bez pesticida i umjetnih gnojiva, a navodnjava se čistom izvorskom vodom.

Put od plantaže do tvornice je minimalan čime su sačuvani vrijedni sastojci. Za razliku od industrijske prerade koja uništava najvrijednije tvari, Encianova aloe vera prerađena je na poseban način pa sok sadrži komadiće gela, bez dodatka vode.

Aloe vera i mršavljenje

Prerađena hrana, koju najčešće jedemo, oskudna je vlaknima te stoga sporo prolazi kroz organizam, dozvoljavajući toksinima iz otpadnih tvari da ostanu u tijelu.

Aloe vera olakšava probavu, odnosno pomaže u čišćenju probavnog sustava, umiruje želudac, tanko i debelo crijevo. Osim toga smanjuje vrijeme koje hrana provodi u crijevu. Hrana se brže kreće i manje apsorbira, što pozitivno utječe na indeks tjelesne mase. Aminokiseline iz aloe vere pomažu u pravilnom metabolizmu ugljikohidrata, masnoća i proteina što sprečava uskladištenje masnoća u jetri i arterijama.

K tome, aloe vera stimulira i metabolizam: aktivnost svake stanice raste i proizvodi se više topline, zahtijevajući više energije koja se dobiva iz uskladištenih masnoća i ugljikohidrata.

Više info na: www.encian.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.