Dina Popović nam je poslala recept za medenjake od bundeve kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 Butternut bundeva
- 2 šalice brašna,
- 1/2 praška za pecivo,
- 1 žličica cimeta,
- 2 jaja,
- 1 šalica smeđeg šećera,
- 120 ml ulja
Priprema:
- Oguli bundevu
- Izreži je na male komadiće i peci oko 20 min., na 200 stupnjeva.
- Pomiješaj suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umuti jaja i šećer.
- Dodaj u jaja pire od bundeve i ulje.
- Na to dodaj i suhe sastojke.
- Sve izmiješaj.
- Malom žličicom oblikuj željene medenjake i peci 16 minuta na 160 stupnjeva.
Moja zdrava jesenska tajna je...
Dinina zdrava jesenska tajna krije se u jesenskim bojama u kojima uživa. ''Ove medenjake sam napravila od bundeve koja im daje posebnu slatkoću pa je tako okus medenjaka poseban i sladak premda nema ni trunčice meda.''