Iva Savić iz Zagreba postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za medeni kakao kruh s mrkvom. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 2 srednje velike mrkve
- 60 g maslaca
- 1 jaje
- 50 g meda
- 80 ml kefira
- 100 g heljdinog brašna
- 5 g praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 20 g gorkog kakaa u prahu
- 30 g mljevenih lješnjaka (te nekoliko cijelih lješnjaka)
Preljev: 20 g maslaca, 1 žlica (20 g) meda
Priprema:
- Naribaj mrkvu na krupno i stavi sa strane.
- Banane zgnječi vilicom u pire pa im dodaj jaje, dobro ga umuti.
- U manjem lončiću rastopi maslac, makni s vatre pa dodaj med i kefir, sve dobro promiješaj pa ulij u pire od banane
- U većoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol, kakao i mljevene lješnjake.
- Mokru smjesu dodaj u suhu, lagano umiješaj pa dodaj mrkvu, umiješaj.
- Kalup za kruh (vel.30x10cm), obloži papirom za pečenje, ulij smjesu, poravnaj i po vrhu utisni lješnjake pa stavi peći na 180 stupnjeva od 35 do 40 minuta.
- Pečeni kolač izvadi da se ohladi i za to vrijeme pripremi preljev: u lončiću rastopi maslac i med, dobro ih promiješa pa prelij preko kolača.
Dobar tek!