Hrana 2426 prikaza 13. siječnja 2014.

Medene jabuke punjene orasima

Jabuke-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sandra Šeligo postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za jabuke punjene orasima, medom i sušenim brusnicama. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju

Orašasti plodovi najbolje griju

Sandra nam je rekla da je zimi najbolje grije različito suho voće i orašasti plodovi te ukiseljeno povrće jer su niskokalorični, bogati vlaknima i vitaminima.

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 1 žlica meda
  • žličica cimeta
  • 1 žlica listića badema
  • 1 žlica sušenih brusnica

Priprema:

  1. Izmiješaj mljevene orahe s 1 žlicom meda, cimetom, bademima i suhim brusnicama.
  2. Jabuku oprezno izdubi i napuni smjesom mljevenih oraha, meda, cimeta, badema i brusnica.
  3. Kada napuniš jabuku, omotaj je u alufoliju i peci u pećnici od 20 do 25 minuta na 180 stupnja Celzijusa.
  4. Kada se jabuke ispeku serviraj ih na tanjuru zajedno sa sokom koji su ispustile tijekom pečenja i po želji ih prelij žlicom meda.

Komentar Zdrave Krave: Sandrin recept osim zdrave slatkoće voća nosi u sebi i ozračje zime zbog jabuka, cimeta i oraha. Svi sastojci u receptu su zdravi i kalorični i odličan su izbor za zasladiti se u ove zimske dane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.