Sandra Šeligo postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za jabuke punjene orasima, medom i sušenim brusnicama. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju
Orašasti plodovi najbolje griju
Sandra nam je rekla da je zimi najbolje grije različito suho voće i orašasti plodovi te ukiseljeno povrće jer su niskokalorični, bogati vlaknima i vitaminima.
Sastojci:
- 1 jabuka
- 4 žlice mljevenih oraha
- 1 žlica meda
- žličica cimeta
- 1 žlica listića badema
- 1 žlica sušenih brusnica
Priprema:
- Izmiješaj mljevene orahe s 1 žlicom meda, cimetom, bademima i suhim brusnicama.
- Jabuku oprezno izdubi i napuni smjesom mljevenih oraha, meda, cimeta, badema i brusnica.
- Kada napuniš jabuku, omotaj je u alufoliju i peci u pećnici od 20 do 25 minuta na 180 stupnja Celzijusa.
- Kada se jabuke ispeku serviraj ih na tanjuru zajedno sa sokom koji su ispustile tijekom pečenja i po želji ih prelij žlicom meda.
Komentar Zdrave Krave: Sandrin recept osim zdrave slatkoće voća nosi u sebi i ozračje zime zbog jabuka, cimeta i oraha. Svi sastojci u receptu su zdravi i kalorični i odličan su izbor za zasladiti se u ove zimske dane.