Poznati i jedini arapski restoran u Zagrebu Bazaar, preporučio nam je jedan od svojih specijaliteta koji nosi naziv po atraktivnoj arapskoj zemlji. Probaj i ti Marokanski cous cous sa povrćem i piletinom i osjeti dašak arapske kulture
Marokanski cous cous sa povrćem i piletinom
Sastojci:
- 4 komada piletine (batak ili zabatak)
- 2 velika luka
- 4 svježe rajčice
- 2 l vode
- 1 repa
- 3 mrkve
- 2 tikvice
- 1 mala buča
- 250 g kuhanog slanutka
- preprženi bademi
- grožđice
- maslinovo ulje
- začini: šafran, crvena paprika, cimet, mljeveni đumbir, kurkum, papar, peršin, korijander, sol
Priprema:
- Zagrij maslinovo ulje na laganom plamenu, dodaj nasjeckani luk i piletinu i prži 10-ak minuta.
- Umiješaj šafran, crvenu papriku, cimet, kurkum i đumbir. Pirjaj još 5 minuta.
- Dodaj repu, mrkvu i buču, tikvicu i peršin, korijander, rajčicu i vodu, smanji vatru i kuhaj 30 minuta.
- Nakon što si dodao grožđice i slanutak, kuhaj dok povrće i piletina ne omekšaju i na kraju dodaj sol i papar po želji.
- Cous cous kuhan na pari stavi na veliki tanjur i napravi rupu u sredini u koju ćeš staviti povrće i pileći batak. Poškropi s vodom u kojoj se kuhalo povrće i piletina, posipaj sa preprženim bademima i posluži odmah.
Povrće možeš zamijeniti bilo kojim sezonskim.
Dobar tek želi ti Bazaar.