Voliš doručkovati Margo namaze? Odlično! Fotografiraj svoj doručak za koji si koristila Margo i objavi ga na Instagram uz obavezne hashtagove #zdravojutrosmargom #nenadmaziv #izsrcasuncokreta #zvijezda a najbolje ćemo nagraditi. Uključi se u naš izazov!
Pozivamo te da se uključiš u naš Instagram izazov jer možeš osvojiti vrijedne nagrade! Fotografiraj svoj omiljeni jutarnji obrok koji sadrži Margo namaze i objavi fotografiju na Instagramu s obaveznim hashtagovima #zdravojutrosmargom #nenadmaziv #izsrcasuncokreta #zvijezda. Možeš fotografirati, običan tost s Margom i marmeladom, ali i pravi bogati jutarnji sendvič. Najbolje tri fotografije po izboru Zvijezde i redakcije Zdrave Krave osvojit će poklon paket Zvijezde. Fotografije možeš slati do 30. studenog 2015.
Znaš li da je suncokretovo ulje osnovni sastojak margarina?
Margarin sadrži velik udio nezasićenih masnih kiselina koje pozitivno djeluju na organizam upravo zahvaljujući suncokretovom ulju, koje je njegov ključni sastojak Masnoće su nužne za normalno funkcioniranje organizma, posebice za apsorbiranje vitamina A, D, K i E pa zdrava i uravnotežena prehrana podrazumijeva i dnevni unos približno 30 posto kalorija iz masnoća. Naravno, valja voditi računa o kvaliteti masnoća koje se unose u organizam, a to znači izbjegavati konzumaciju namirnica bogatih zasićenim masnim kiselinama, koje uzrokuju porast „lošeg“ lipoproteinskog kolesterola male gustoće (LDL) u krvi. Zasićene masti najviše nalazimo u namirnicama životinjskog podrijetla, poput masnog mesa, masnih sireva ili maslaca.
U masnoće s pozitivnim učinkom na organizam, drugim riječima, s visokim udjelom nezasićenih masnih kiselina ubrajaju se i biljna ulja, kao što je suncokretovo ulje. Upravo preradom suncokretovog ulja nastaje margarin te je ono njegov osnovni sastojak, čak 40 posto sastava margarina potječe od suncokreta. Stoga i margarin sadrži velik udio nezasićenih masnih kiselina koje mogu pridonijeti snižavanju lošeg i porastu dobrog kolesterola.
Dobre masti za doručak - energija za cijeli dan
Unos masnoća posebno je važan u vrijeme doručka koji nutricionisti smatraju najvažnijim obrokom u danu. Kvalitetan doručak trebao bi sadržavati i dostatnu količinu poželjnih masnoća, a za to je idealan upravo margarin. Primjerice, već i sendvič od integralnog kruha, margarina i purećih prsa ili drugih nemasnih salama, uz šalicu mlijeka ili jogurta, osigurava dovoljno makronutrijenata i energije za početak dana. Pritom su namazi linija Margo i Omegol, uz visoku kvalitetu i laku mazivost, dostupni i u izrazito širokom izboru okusa i dodanih nutrijenata, čime odgovaraju raznolikim potrebama, afinitetima i ukusima potrošača.
Status klasika već su osigurali i mazivi margarini Margo nova i Margo obogaćen jogurtom i kalcijem, ali tu su i novi margarinski namazi aromatičnih okusa Margo Mediteran i Margo šunka, lagani margarin Margo balance te margarini Omegol, bogati omega-3 esencijalnim masnim kiselinama i obogaćeni sjemenkama lana i prosa.