U ovaj cheesecake ide bijela čokolada i mascarpone pa je vrlo zasitan, ali borovnice daju potrebnu dozu svježine.
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g keksa
- 150 g maslaca
- dl mlijeka
- 30 g zobenih pahuljica
Za kremu:
- 4 žumanjka
- 5 dl vrhnja za šlag
- 250 g mascarponea
- 200 g bijele čokolade
- vrećica želatine u prahu
- 350 g borovnica
Priprema podloge
Za podlogu pomiješajte mljevene kekse, zobene pahuljice i rastopljeni maslac. Kalup za tortu premažite maslacem i utisni podlogu. Stavite u hladnjak dok se ne stisne ili pecite na 220 stupnjeva C četiri minute.
Priprema kreme
- Umutite žumanjke i slatko vrhnje i na laganoj vatri kuhajte smjesu uz neprestano miješanje oko pet minuta dok se ne zgusne.
- U ohlađenu kremu dodajte bijelu čokoladu, prethodno rastopljenu na pari.
- Opet ohladite pa dodajte mascarpone i preostalo vrhnje koje ste izmiksali u šlag.
- Želatinu namočite s malo hladne vode, ostavite 10 minuta neka nabubri pa je otopite na sasvim laganoj vatri.
- Štapnim mikserom usitnite pola količine borovnica pa ih protisnite kroz sito.
- Umiješajte procijeđenu kašu i sok u kremu.
- Rastopite želatinu i umiješajte je u kremu.
- Kremom premažite ohlađenu podlogu od keksa.
- Dobro rashladite i prije posluživanja ukrasite borovnicama.