Hrana 08. srpnja 2016.

Ljubičasti cheesecake, naravno od borovnica

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za podlogu pomiješaj mljevene kekse, usitnjene zobene pahuljice i rastopljeni maslac. Kalup za tortu premaži maslacem i utisni podlogu od keksa. Stavi u hladnjak dok se ne stisne. Za kremu lagano umuti žumanjke s dl slatkog vrhnja.

Na laganoj vatri kuhaj smjesu uz neprestano miješanje oko pet minuta dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodaj bijelu čokoladu koju si rastopila na pari. Opet ohladi pa dodaj mascarpone i preostalo vrhnje koje si izmiksila u šlag. Želatinu namoči s malo hladne vode, ostavi 10 minuta neka nabubri, pa je otopi na sasvim laganoj vatri. Štapnim mikserom usitni pola količine borovnica pa ih protisni kroz sito. Umiješaj procijeđenu kašu i sok u kremu. Rastopi želatinu, pa je umiješaj u kremu. Kremom premaži ohlađenu podlogu od keksa. Dobro rashladi i prije posluživanja ukrasi borovnicama.

Sastojci:

  • 300 g keksa
  • 150 g maslaca
  • dl mlijeka
  • 30 g zobenih pahuljica

Sastojci za kremu:

  • 4 žumanjka
  • 5 dl vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • 200 g bijele čokolade
  • vrećica želatine u prahu
  • 350 g borovnica

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.