Hrana 25. svibnja 2024.

Ljubičasti cheesecake, naravno od borovnica

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U ovaj cheesecake ide bijela čokolada i mascarpone pa je vrlo zasitan, ali borovnice daju potrebnu dozu svježine.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 300 g keksa
  • 150 g maslaca
  • dl mlijeka
  • 30 g zobenih pahuljica

Za kremu:

  • 4 žumanjka
  • 5 dl vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea
  • 200 g bijele čokolade
  • vrećica želatine u prahu
  • 350 g borovnica

Priprema podloge

Za podlogu pomiješajte mljevene kekse, zobene pahuljice i rastopljeni maslac. Kalup za tortu premažite maslacem i utisni podlogu. Stavite u hladnjak dok se ne stisne ili pecite na 220 stupnjeva C četiri minute.

Priprema kreme

  • Umutite žumanjke i slatko vrhnje i na laganoj vatri kuhajte smjesu uz neprestano miješanje oko pet minuta dok se ne zgusne.
  • U ohlađenu kremu dodajte bijelu čokoladu, prethodno rastopljenu na pari.
  • Opet ohladite pa dodajte mascarpone i preostalo vrhnje koje ste izmiksali u šlag.
  • Želatinu namočite s malo hladne vode, ostavite 10 minuta neka nabubri pa je otopite na sasvim laganoj vatri.
  • Štapnim mikserom usitnite pola količine borovnica pa ih protisnite kroz sito.
  • Umiješajte procijeđenu kašu i sok u kremu.
  • Rastopite želatinu i umiješajte je u kremu.
  • Kremom premažite ohlađenu podlogu od keksa.
  • Dobro rashladite i prije posluživanja ukrasite borovnicama.
Mousse_1 Možda te zanima... Sirova torta od kakaa i borovnica po receptu Darka Jurića Hrana

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.