Za podlogu pomiješaj mljevene kekse, usitnjene zobene pahuljice i rastopljeni maslac. Kalup za tortu premaži maslacem i utisni podlogu od keksa. Stavi u hladnjak dok se ne stisne. Za kremu lagano umuti žumanjke s dl slatkog vrhnja.
Na laganoj vatri kuhaj smjesu uz neprestano miješanje oko pet minuta dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodaj bijelu čokoladu koju si rastopila na pari. Opet ohladi pa dodaj mascarpone i preostalo vrhnje koje si izmiksila u šlag. Želatinu namoči s malo hladne vode, ostavi 10 minuta neka nabubri, pa je otopi na sasvim laganoj vatri. Štapnim mikserom usitni pola količine borovnica pa ih protisni kroz sito. Umiješaj procijeđenu kašu i sok u kremu. Rastopi želatinu, pa je umiješaj u kremu. Kremom premaži ohlađenu podlogu od keksa. Dobro rashladi i prije posluživanja ukrasi borovnicama.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 150 g maslaca
- dl mlijeka
- 30 g zobenih pahuljica
Sastojci za kremu:
- 4 žumanjka
- 5 dl vrhnja za šlag
- 250 g mascarponea
- 200 g bijele čokolade
- vrećica želatine u prahu
- 350 g borovnica