Hrana 27. kolovoza 2012.

Ljetne palačinke s puretinom

Ljetne_Palacinke450X300
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Andreja iz Varaždina poslala nam je svoj recept za ljetne palačinke s puretinom kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu ljeta'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s ljetnim namirnicama i otkrij svoju zdravu ljetnu tajnu

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta" potraži ovdje.

Sastojci:

Za palačinke:

  • 1 jaje,
  • 2/3 šalice brašna (integralno),
  • šalica mlijeka,
  • 6 žlica soka od rajčice,
  • malo chilija,
  • malo Vegete,
  • maslinovo ulje

Nadjev:

  • 1 luk,
  • 1 manja žuta paprika,
  • 100 g purećih prsa,
  • 50 g krem sira,
  • bosiljak,
  • mlijeko,
  • brašno,
  • maslinovo ulje

Još:

  • 1 jaje,
  • 1 čvrsti jogurt,
  • malo tvrdog sira,
  • 1 manja rajčica

Priprema

  1. Umuti smjesu za palačinke. Neka smjesa bude tekuća i blago roza.
  2. Peci palačinke na maslinovom ulju i laganoj vatri. Iz ove smjese ispadne točno 8 palačinka.
  3. Nasjeckaj luk, poprži ga na maslinovom ulju, dodaj mu papriku i sve zajedno pirjaj do zlaćane boje.
  4. Da bi se povrće brže pirjalo, pospi ga s malo sode bikarbone.
  5. Kada je gotovo, makni povrće u posebnu zdjelu.
  6. Pureća prsa nareži na male kockice, te ih uvaljaj u brašno. Tavu u kojoj se pirjalo povrće poprskaj maslinovim uljem, te dodaj meso. Lagano miješaj dok se meso ne zažari. Dodaj vodu, neka meso omekša, a kad je gotovo, dodaj mu povrće i dobro promiješaj.
  7. Krem sir, oko žlicu do dvije mlijeka i pola žličice bosiljka pomiješaj, te dodaj mesu i povrću.
  8. Napravi kompaktni nadjev, te njime puni palačinke. Zarolaj ih, te ih složi u vatrostalnu posudu, koju si premazala s jako malo maslinova ulja.
  9. Na gotove palačinke posloži rajčicu narezanu na kolutove.
  10. U posebnoj posudi umuti jaje, jogurt (može i kiselo vrhnje), te 2 žlice tvrdog sira.
  11. Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva otprilike 25 minuta (dok se sve lijepo ne zapeče).
  12. Posluži uz zelenu salatu.

Moja zdrava ljetna tajna...

Andreja nam je otkrila i svoju zdravu ljetnu tajnu.

'Svako jutro za razbuđivanje popijem zeleni čaj sa sokom žutog grejpa. Naravno, tu je i doručak od zobi, meda, sušenog i svježeg voća. Puno vode, povrća, bijelog mesa, lubenice, i naravno, neizostavna kuglica, dvije sladoleda. Kao što ljeti uživam u hrani, tako uživam i u plivanju, trčanju, rolanju, vožnji biciklom, druženju i neprestanom smijanju.'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.