Hrana 10. studenoga 2015.

Trokutići od lješnjaka bez glutena

Trok-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nemoj čekati Božić da bi uživala u ovim finim keksićima. Kombinacija palente i psyllium praha daje zdravu podlogu, a vanilija i lješnjaci ukusna su krema. Uživaj u ovoj finoj poslastici

Sastojci:

Podloga:

  • 200 g palente
  • 50 g rižinog brašna
  • 1 žlica psyllium praha
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice praha vanilije
  • 80 g biomargarina
  • 50 ml javorovog sirupa
  • 50 ml agavinog sirupa
  • 100 ml sojinog mlijeka

Premaz: 

  • 100 g biomargarina
  • 50 ml javorovog sirupa
  • 50 ml agavinog sirupa
  • 300 g lješnjaka (pola usitni jako, a pola neka budu veći komadi)

Napomena: umjesto lješnjaka mogu i orasi, bademi, indijski oraščići ili bundevine sjemenke

  1. Pomiješaj palentu, rižino brašno, psyllimu, prašak za pecivo,sol i vaniliju. Dodaj biomargarin, zaslađivače i sojino mlijeko. Pomiješaj i pusti da odstoji 10 minuta. Tada ponovno promiješaj i prebaci na papir za pečenje koji si stavila na pliticu za pečenje. Lagano rukama raspodijeli po cijelom papiru.
  2. Za premaz otopi biomargarin, dodaj javorov i agavin sirup i lješnjake i pomiješaj. Ravnomjerno premaži tijesto sa smjesom i stavite peći na 180 stupnjeva oko 15 minuta dok malo ne potamni.
  3. Kada se potpuno ohladi, reži na trokutiće.
Napomena: ako koristiš mliječne proizvode možeš umjesto biomargarina koristi maslac ili ghee.

Maju možeš pratiti i na Facebooku Instagramu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.