Hrana Zdravi recepti 03. travnja 2019.

Limun pločice koje se zaista jednostavno pripremaju

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Počasti se divnim pločicama s limunom koje izvrsno pristaju uz popodnevnu šalicu kave. Postupak pripreme je jednostavan, ali preporučujemo da ih dobro ohladiš prije posluživanja.

Najukusnije su kad su hladne, lagano posute šećerom u prahu. Nareži ih na kocke, posluži uz šalicu kave ili čaja i uživaj u ostatku dana.

Sastojci:

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 550 g šećera ( možeš koristiti smeđi šećer iz organskog uzgoja)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g brašna
  • 6 jaja
  • 3 velika limuna
  • 180 ml limunovog soka

Možda te zanima... Jednostavan recept s limunom i propolisom uz koji ćeš nabildati imunitet Zdravlje
Priprema:

Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premaži maslacem. Omekšali maslac pomiješaj sa 100 g smeđeg šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli. Dodaj 250 g brašna pa izmiksaj u mekano tijesto. Tijesto utisni u pripremljenu posudu za pečenje i peci 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima. Za to vrijeme pripremi nadjev. Izmiksaj jaja s 400 g smeđeg šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miješaj sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodaj preostalih 50 g brašna.  Izvadi pripremljeni biskvit iz pećnice, prelij nadjevom i vrati u pećnicu. Peci još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjesti u hladnjak na dva sata.  

Dobar tek!

Dumdfdds Možda te zanima... Test: Isprobali smo detoks napitak od đumbira i limuna Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.