Pitaš se kako ovo mogu biti browniesi kada nisu smeđi? Jednostavno je, konzistencija je vrlo slična browniesima samo što se umjesto kakao praha koristi limunova korica. Ako voliš limune i sočne kolače onda ćeš uživati u ovoj poslastici koja ne samo što je fina već je zdrava. Isprobaj ove fine paleo limun browniese
Sastojci:
- 1/4 šalice bademovog brašna
- 1/4 šalice aru praha
- 1/4 šalice kokosovog brašna
- 1/3 šalice meda
- 1/4 žličice soli
- 1/2 šalice maslaca
- 2 jaja
- 2 1/2 žličice limunove korice
- 2 žlice soka od limuna (sok od pola limuna)
Za glazuru:
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice meda
- 1 žličica soka od limuna
- 1 žličica limunova korica
- prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješaj sve sastojke zajedno mikserom dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu.
- Namasti manji pleh za pečenje i ulij tijesto.
- Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 25 minuta, ali nemoj prepeći kolač. Kada provjeravaš čačkalicom, ona mora biti još malo mokra.
- Kada je kolač gotov, pripremi glazuru. Sve sastojke miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Glazuru prelij po ohlađenom kolaču. Nareži ga i uživaj.
Dobar tek!
Ako voliš limune klikni za recept za brzi kolač od limuna.