Poznata slastičarka Petra Jelenić iz novootvorene slastičarnice "Mak na konac" u Zagrebu u pripremi slastica osim svog znanja, iskustva i ljubavi prema slastičarstvu koristi isključivo sezonske i namirnice vrhunske kvalitete. Donosimo ti njezin recept za semifredo sa šumskim jagodama i pistacijom
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- 250 g šumskih jagoda
- 50 g pistacija
- korica 1 limuna
Priprema:
Na pari izmiksaj jaja sa šećerom, vanilijom i limunovom koricom dok se šećer ne otopi i smjesa zagrije. Makni s vatre i miksaj dok se smjesa ne ohladi. Slatko vrhnje istuci u šlag. Poveži obje smjese, umiješaj zdrobljene šumske jagode i pistacije. Nalij u kalup i smrzni. Izvadi iz zamrzivača dvadesetak minuta prije posluživanja.
Osnovni podaci:
- Broj porcija: 4
- Trajanje pripreme: 20 min
- Vrsta jela: hladni desert
- Glavni sastojak: jaja
- Način pripreme: miksanje, kuhanje na pari
- Slijed: desert
- Sezonski recept: ljeto
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr