Hrana 24. travnja 2014.

Lako probavljiv jogurt-novost na tržištu

Jutro-Uspr
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uz već poznato Lagano jutro mlijeko, Dukat je ovih dana svojim potrošačima predstavio i Lagano jutro jogurt sa smanjenim udjelom laktoze. Lagano jutro jogurt sadrži 98 posto manje laktoze u odnosu na standardne jogurte, kako bi bio lakše probavljiv. U Lagano jutro jogurtu mliječni šećer laktoza razgrađena je na jednostavnije šećere, zbog čega Lagano jutro jogurt krasi i blagi i slatkasti okus

Smanjen udio mliječnog šećera

Unatoč značajno smanjenom udjelu mliječnog šećera laktoze, Lagano jutro jogurt sadrži jednaku količinu visokovrijednih hranjivih tvari iz mlijeka poput kalcija, bjelančevina i vitamina kao i standardni jogurti. Uživaj u prirodnoj hranjivosti i nježnom okusu Lagano jutro jogurta, baš svaki dan! Lagano jutro jogurt sa smanjenim udjelom laktoze potraži u čašicama od 150 grama, po maloprodajnoj cijeni već od 3,99 kuna.

Internetska stranica i javna tribina o netoleranciji na laktozu

Dukat je predstavio i edukativnu internetsku stranicu www.netolerancijanalaktozu.hr, koja na jednom mjestu pruža sve bitne informacije vezane uz problem netolerancije na laktozu. Dodatna vrijednost stranice je i rubrika Pitaj stručnjaka u sklopu koje prof. dr.sc. Željko Krznarić, internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb, savjetuje i odgovara na pitanja vezana uz problem netolerancije na laktozu.

U suradnji s web portalom Zdrava Krava bila je organizirana i javna tribina Netolerancija na laktozu. Više o tribini doznaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.