Tamara Gužvinec poslala nam je recept za lagani desert od integralnih keksa s limunovom kremom kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj omiljeni zdravi recept s proljetnim namirnicama i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"! Kuharica proljeća 2013. čiji recept osvoji najviše bodova osvojit će vrijednu nagradu iz KitchenAid linije, Food Processor.
Sastojci:
- tekući jogurt
- 3 jaja
- 50 ml limunovog soka
- 50 ml vode
- malo naribane korice limuna
- 1 žlica maslaca
- integralni keksi
Priprema:
- Izmiksaj 3 jaja s 50 mililitara limunovog soka, 50 mililitara vode i malo naribane korice limuna
- Stavi izmiksanu smjesu na laganu vatru i miješaj dok se ne zgusne
- Makni s vatre i umiješaj jednu žlicu maslaca
- Ostavi da se potpuno ohladi
- Na dno čaše složi 2 izmrvljena integralna keksa, stavi dvije žlice kreme od limuna i prelij tekućim jogurtom te ponovi postupak još jednom
- Ukrasi po želji i dobar tek!
Komentar Zdrave Krave: Sastojci za Tamarin recept upućuju da je riječ o osvježavajućem desertu idealnom za toplije vrijeme. Integralni keks je dobar izbor, a da bi recept bio još zdraviji umjesto običnog maslaca, možeš koristiti njegovu zdraviju alternativnu dostupnu u trgovinama zdrave hrane. Budući da u ovaj recept ide naribana korica limuna, treba paziti da limun bude nešprican i iz ekološkog uzgoja. Pohvala Tamari i za fotografiju.