U današnjem ubrzanom tempu života, nakon zahtjevnog i stresnog poslovnog tjedna, često maštamo o opuštajućoj večeri s prijateljicama na kojoj ćemo pojesti nešto lagano i fino, razgovarati i zabaviti se. Nemoj samo maštati! Predlažemo ti da pozoveš prijateljice i prirediš im barem desert - žele od rabarbare i jagoda
Rabarbara je pomalo zapostavljeno voće, čije je ljekovito djelovanje na probavni sustav višestruko. Ublažava upalne procese, regulira probavu, te smanjuje pretjerani apetit. Također uravnotežuje razinu glukoze u krvi, čime smanjuje mogućnost oboljenja od dijabetesa.
Žele od rabarbare i jagoda
Sastojci za 4 osobe:
- 50 dag rabarbare
- 30 dag jagoda
- 2 dcl soka od jabuke
- 2 žlice agar agara
- prstohvat soli
- 3 žlice sirupa od agave
- 2 žlice rižinog slada
- 1 vrećica vanilij-bourbon šećera
Priprema:
Nareži rabarbaru na komade dužine 3cm i stavi kuhati sa jagodama, sokom od jabuka, prstohvatom soli i agar agarom. Kuhaj deset minuta. Makni s vatre i dodaj vanilin šećer, slad i sirup od agave. Izmiksaj ručnim mikserom. Dobivenu smjesu ostavi da se zgusne i ohladi. Izreži na kocke i posluži.
Radionica kuhanja
Ako želiš naučiti više, otiđi na radionicu kuhanja koju će voditi Željka Fordren Jambrešić
u utorak 18. svibnja od 17 do 20:30 sati u Makronovi.
Dobit ćeš ideje za gurmansku ljetnu večeru priređenu s izrazito ljekovitim namirnicama poput ječma, šparoga, tofua i rabarbare.
Na radionici ćeš naučiti kuhati:
- mirisni zeleni gazpacho
- šparoge sa mariniranim tofuom i kaparama
- povrtni tabuleah sa seitanom
- salatu od ječma i sirovog povrća
- desert sorbet od rabarbare
Više info: www.makronova.com