Mirjana Plećaš iz Orahovice postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za laganu roladu od tikvica. Ovo je posljednji recept u ovoj sezoni s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka. Najbolje čekaju iznenađenja
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 5 jaja
- soli, kopra, papra, češnjaka
- 3 žlice usitnjenih zobenih pahuljica
- 2-3 rajčice
- 150 g sira trapista
Priprema:
- Tikvice očisti i naribaj (ako su domaće nije potrebno guljenje, ako su kupovne svakako ih oguli), posoli i tako neka odstoje 15 minuta pa ih ocijedi.
- Dodaj razmućena jaja, začine i umiješaj u tu smjesu smrvljene zobene pahuljice.
- Ugrij pećnicu na 180, na papir za pečenje u velikom plehu stavi smjesu od tikvica i jaja i peci tako 15 minuta.
- U međuvremenu naribaj sir, rajčicu nareži na ploške, (po želji i 150 g šunke, ali je super i vegetarijanska varijanta koju ja preferiram).
- Izvadi napola pečenu roladu i poslaži prvo ribani sir, šunku po želji i posloži rajčicu. Zarolaj u roladu i peci još oko 5-10 minuta. Serviraj mlako.