Hrana 22. lipnja 2015.

Lagana rolada s tikvicama

Rol-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mirjana Plećaš iz Orahovice postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za laganu roladu od tikvica. Ovo je posljednji recept u ovoj sezoni s tikvicama, šparogama, jagodama ili listovima maslačka. Najbolje čekaju iznenađenja

Sastojci:

  • 1 veća tikvica 
  • 5 jaja 
  • soli, kopra, papra, češnjaka
  • 3 žlice usitnjenih zobenih pahuljica 
  • 2-3 rajčice 
  • 150 g sira trapista

Priprema:

  1. Tikvice očisti i naribaj (ako su domaće nije potrebno guljenje, ako su kupovne svakako ih oguli), posoli i tako neka odstoje 15 minuta pa ih ocijedi.
  2. Dodaj razmućena jaja, začine i umiješaj u tu smjesu smrvljene zobene pahuljice. 
  3. Ugrij pećnicu na 180, na papir za pečenje u velikom plehu stavi smjesu od tikvica i jaja i peci tako 15 minuta.
  4. U međuvremenu naribaj sir, rajčicu nareži na ploške, (po želji i 150 g šunke, ali je super i vegetarijanska varijanta koju ja preferiram).
  5. Izvadi napola pečenu roladu i poslaži prvo ribani sir,  šunku po želji i posloži rajčicu. Zarolaj u roladu i peci još oko 5-10 minuta. Serviraj mlako.
Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.