Zdrav, jednostavan i ukusan desert možeš pripremiti već za deset minuta. Uz Marineline upute nauči kako napraviti laganu kremu od skute s dodatkom bosiljka i meda u kojoj će uživati cijela tvoja obitelj!
Proljeće je već u zraku. Veseli me što tada ima skute u obilju, a svježe začinske trave su počele mirisati sa svih strana pa tako i na mom balkonu.
S obzirom da jako volim skutu i u slanim i u slatkim varijantama, za danas sam ti pripremila vrlo jednostavan i zdrav desert. Inspirirala me jedna torta koju sam ljetos jela na Korčuli u restoranu 'U Maje i Tonke', a koja me oduševila kombinacijom bosiljka i sira (ne znam što su točno stavile unutra no svakako ti preporučam ovu konobu kad se nađeš na Korčuli).
Što je najvažnije, ovaj recept je zdrav, jednostavan i gotov u samo desetak minuta. Uživaj!
Isprobaj recept za za kremu od skute s bosiljkom i medom!
Sastojci
- 400 g ovčje skute
- 1 vezica bosiljka
- sok i korica 1 limuna iz bio uzgoja
- 6 jušnih žlica livadnog meda
- 2 žlice smeđeg šećera
- 20 komada badema
Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti kremu od skute s bosiljkom i medom.
Priprema s guštom- Mikserom promiješaj zdrobljenu skutu s medom, šećerom i koricom limuna (samo žuti dio korice).
- Odvoji listove bosiljka te ih izmiksaj u blenderu sa sokom od 1 limuna tako da dobiješ zelenu pastu (ako nemaš blender možeš se poslužiti i mužarom.
- Zatim pastu od bosiljka prebaci u skutu i još malo izmiksaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
- Bademe grubo zdrobi preko krpe uz pomoć čekića za meso.
- Serviraj kremu od skute u čašicu i na vrh pospi komadiće badema. Jednostavno zar ne?
- Mikserom promiješaj zdrobljenu skutu s medom, šećerom i koricom limuna (samo žuti dio korice).
- Odvoji listove bosiljka te ih izmiksaj u blenderu sa sokom od 1 limuna tako da dobiješ zelenu pastu (ako nemaš blender možeš se poslužiti i mužarom.
- Zatim pastu od bosiljka prebaci u skutu i još malo izmiksaj dok ne dobiješ kompaktnu smjesu.
- Bademe grubo zdrobi preko krpe uz pomoć čekića za meso.
- Serviraj kremu od skute u čašicu i na vrh pospi komadiće badema. Jednostavno zar ne?
Zdravo guštaj!
Tvoja Marinela