Hrana 26. listopada 2015.

Krem torta od batata

Pit-Usr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Josipa Štivičić iz Nove Gradiške postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za krem tortu od batata. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

Za podlogu: 

  • 2 šalice (2 dl) kuhanog prosa
  • 1 šalica mljevenih oraha 
  • 1 žlica kokosova ulja 
  • ½ šalice grožđica 
Za kremu:
  • 1 narančasti batat 
  • 3 dl mlijeka 
  • 1 puding od vanilije 
  • 2 žlice šećera ili zaslađivač po želji

Priprema:

  1. Pola šalice prosa dobro operi, osuši i tostiraj nekoliko minuta u suhoj posudi. Zalij s jednom i pol šalicom vode te kuhaj s prstohvatom soli 15 minuta. Poklopljeno ostavi da se ohladi i upije svu tekućinu
  2. Grožđice prethodno namoči u toploj vodi, a prije upotrebe dobro ocijedi Orahe također tostiraj na suhoj tavi i kad se ohlade samelji. U multipraktiku najprije samelji grožđice pa dodaj kuhani proso i orahe pa sve dobro izradi. Na kraju ulij otopljeno kokosovo ulje i još jednom izmiksaj. 
  3. Kremastu masu žlicom nanesi u nauljenu posudu i dobro poravnaj te ostavi pola sata u hladnjaku da se stisne. Na hladnu podlogu stavi kuhanu kremu i dobro ohladi prije konzumiranja. 
  4. Za kremu najprije skuhaj ili ispeci narančasti batat i napravi pire od njega. Puding od vanilije dobro izmiješaj u pola dl hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka i 2 žlice šećera zakuhaj. U vruće ulij puding i kuhaj 3 minute dok se ne zgusne. Potom umiješaj pire od batata i dobro sve izmiksaj. Toplu kremu rasporedi preko podloge i stavi na hlađenje
Uživaj u bogatim kremastim okusima!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.