Ines Sambolec iz Zagreba poslala nam je svoj recept za krekere s tikvicama i slanutkom kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.
Sastojci:
Priprema:
Tikvicu ispeci u tavici (ili ako si u prilici na roštilju) na malo maslinovog ulja te začini soja sosom i malo limunovog soka.
Rižin kreker (ili neki drugi kreker) namaži s malo hummusa ( namaza od slanutka) koji možeš i sama napraviti na sljedeći način. Multipraktikom smiksaj slanutak zajedno s vodom u kojoj se kuhao, dodaj malo češnjaka, pastu od sezama, tj. tahini pastu te malo soli i papra.
Gore posloži tikvice. Sve pospi sezamom.
Moja zdrava proljetna tajna
'Volim proljeće i volim povrće, a obožavam tikvice.'
Ines će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!