Za pripremu kozica na buzaru s palentom i vinom bit će ti potrebno oko 25 minuta, a sastojci su dovoljni za dvije porcije. Kozice na buzaru možeš poslužiti kao blagdansko glavno jelo i uživati u ukusnom spoju bijelog vina i kozica
Sastojci:
- 40 dag svježih kozica
- 1 manji luk
- 4-5 češnja češnjaka
- list svježeg peršina
- 1 i pol dcl bijelog vina
- maslinovo ulje, sol, papar
- malo šećera
- 1 konzerva pelata
Priprema:
- Sitno kosani češnjak i luk poprži na maslinovu ulju. Dodaj 2/3 iskosanog peršinovog lista.
- Kad se dovoljno popržilo dodaj usitnjene pelate i vino. Začini solju i paprom te dodaj malo šećera da ubije kiselost.
- Pirjaj cca. 15 minuta dok alkohol ne ispari. Za kraj dodaj cijele kozice i sve zajedno kuhaj još nekih 10-ak minuta s obzirom na to da kozicama ne treba dugo da se skuhaju. Pripremljeno jelo pospi s ostatkom svježeg peršina.
- Posluži uz palentu koju ukrasi u skladu s Božićem, tako da je hladnu izrežeš s kalupom za sitne kolače.
Više recepata potraži na Gastro.hr.