Maja Dražina iz Zagreba poslala nam je neobičnu kombinaciju kakaa, jabuke i tikvice, desert koji je stručni žiri portala zdravakrava.hr i gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela
Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!
Sastojci:
- 1 šalica dinkel brašna
- 1 šalica brašna tip 850
- 1 šalica kakaa u prahu
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 1/3 šalice agavinog sirupa
- 2/3 šalice zobenog mlijeka
- 1/2 šalice naribane tikvice
- 1/2 šalice naribane jabuke
- 4 žlice grožđica
- 1/4 šalice soka jabuke
- 1/2 žličice soli
- 1 žlica domaće marmelade bez šećera
- malo naribane čokolade od 70 posto kakaa
Priprema:
- Namoči grožđice u jabučnom soku.
- Pomiješaj kakao prah i brašno sa solju.
- Dodaj ulje, agavin sirup te zobeno mlijeko.
- Umiješaj naribane tikvice i jabuke te na kraju grožđice.
- Stavi smjesu u kalup obložen papirom za pečenje te peci 30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Izvadi iz pećnice te premaži tankim slojem marmelade pa peci još 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Ostavi da se hladi te pospi s malo naribane čokolade.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna, Maja na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.