Hrana 06. rujna 2013.

Knedle od voća s acetom balsamicom

Knedliceusprrav
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nevjerojatno je koliko različitih vrsta nekog sastojka postoji. U to sam se uvjerila prošli tjedan kada sam na policama dućana našla najmanje deset vrsti aceta balsamica. Jedan me je posebno očarao, a to je bio aceto sa šumskim voćem. Pošto je šumsko voće bilo jedno od sastojaka, mislila sam da neću pogriješiti ako ga uparim sa svježim malinama i kupinama

I nisam pogriješila. Ove lagane cous-cous knedlice možeš poslužiti na štapiću za dječji rođendan ili na tanjuru za ukusan doručak. 

Sastojci:

  • 1,5 šalica cous-cousa
  • 3,5 šalica vode
  • prstohvat soli
  • 1/2 šalice integralnog brašna
  • 3 žlice ulja
  • 2 žlice javorova sirupa
  • svježe maline i kupine
  • smeđi šećer
  • rogač

Priprema:

  • Posoljenu vodu stavi na štednjak i pričekaj da zavrije. 
  • Kada zavrije, dodaj cous cous i malo promiješaj te makni s vatre.
  • Pusti neka se ohladi pa dodaj brašno, ulje i javorov sirup.
  • Sve dobro promiješaj. U dublji lonac stavi vodu s jednom žlicom ulja i pusti da zavrije.
  • Oblikuj kuglice tako da u sredinu staviš po jednu malinu ili kupinu.
  • Knedlice kuhaj 10 minuta pa ih izvadi na rešetku kako bi se osušile.
  • Na jedan tanjurić stavi istu količinu smeđeg šećera i rogača, a na drugi samo šećer.
  • Pola knedlica obući u šećer s rogačem, a pola samo u šećer.
  • Pećnicu zagrij na najveću moguću temperaturu te knedlice posloži na rešetku i peci između 5 i 10 minuta.
  • Ne zaboravi staviti papir za pečenje ispod rešetke kako ti otopljena karamela ne bi otežala čišćenje.
  • Knedlice posloži na štapiće i posluži s acetom od šumskog voća.

Dobar tek!

Ako želiš doznati više o Kristininoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.