Nevjerojatno je koliko različitih vrsta nekog sastojka postoji. U to sam se uvjerila prošli tjedan kada sam na policama dućana našla najmanje deset vrsti aceta balsamica. Jedan me je posebno očarao, a to je bio aceto sa šumskim voćem. Pošto je šumsko voće bilo jedno od sastojaka, mislila sam da neću pogriješiti ako ga uparim sa svježim malinama i kupinama
I nisam pogriješila. Ove lagane cous-cous knedlice možeš poslužiti na štapiću za dječji rođendan ili na tanjuru za ukusan doručak.
Sastojci:
- 1,5 šalica cous-cousa
- 3,5 šalica vode
- prstohvat soli
- 1/2 šalice integralnog brašna
- 3 žlice ulja
- 2 žlice javorova sirupa
- svježe maline i kupine
- smeđi šećer
- rogač
Priprema:
- Posoljenu vodu stavi na štednjak i pričekaj da zavrije.
- Kada zavrije, dodaj cous cous i malo promiješaj te makni s vatre.
- Pusti neka se ohladi pa dodaj brašno, ulje i javorov sirup.
- Sve dobro promiješaj. U dublji lonac stavi vodu s jednom žlicom ulja i pusti da zavrije.
- Oblikuj kuglice tako da u sredinu staviš po jednu malinu ili kupinu.
- Knedlice kuhaj 10 minuta pa ih izvadi na rešetku kako bi se osušile.
- Na jedan tanjurić stavi istu količinu smeđeg šećera i rogača, a na drugi samo šećer.
- Pola knedlica obući u šećer s rogačem, a pola samo u šećer.
- Pećnicu zagrij na najveću moguću temperaturu te knedlice posloži na rešetku i peci između 5 i 10 minuta.
- Ne zaboravi staviti papir za pečenje ispod rešetke kako ti otopljena karamela ne bi otežala čišćenje.
- Knedlice posloži na štapiće i posluži s acetom od šumskog voća.
Dobar tek!
Ako želiš doznati više o Kristininoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.