Brzi, sočni i ukusni muffini od kokosovog brašna gotovi su u tren oka. Zbog svog blagog okusa i činjenice da apsorbira veću količinu vode (zbog velikog udjela vlakana) od pšeničnog brašna, kokosovo brašno je odlična zamjena za glutenska brašna u pripremi slastica.
Sastojci
- 60 g kokosovog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 5 jaja sobne temperature
- 60 g maslaca, omekšalog
- 60 ml mlijeka po izboru (mi smo koristili kokosovo mlijeko)
- 100 g meda ili javorovog ili agavinog sirupa
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 šalica borovnica (po želji)
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup za muffine premaži maslacem i ostavi sa strane.
- U posudi izmiješaj kokosovo brašno s praškom za pecivo.
- U zasebnoj zdjeli umuti jaja, omekšali maslac, mlijeko, med i ekstrakt vanilije dok se ne sjedine.
- Postepeno dodaj suhe sastojke u mokre te ih miješaj dok se ne sjedine.
- Po želji, dodaj borovnice.
- Tijesto rasporedi u kalupe za muffine.
- Muffine peci 15-ak minuta i provjeri čačkalicom jesu li pečeni.
- Prije nego što nego ih izvadiš iz kalupa ostavi da se ohlade barem 10 minuta.