Hrana Zdravi recepti 30. travnja 2018.

Još samo 2 dana za chillanje i grillanje: Danas na meniju piletina i topla salata na tajlandski

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Drugi po redu Zagreb Chill&Grill već danima oduševljava vrhunskim craft pivama i slasnim jelima s roštilja. Jučer smo uživali u fenomenalnom nastupu Mangroovea te NoA i Funkblastersa, a danas će nas zabavljati The Second Hand Band i Letu Štuke.

Piletina i topla salata inspirirane Tajlandom 

Treći dan Zagreb Chill&Grill festivala počeo je pripremom slasnih sendviča. Tema je bila Tajland, a borili su se učenici i food bloger Darko Kontin. Dok je Darko pripremao piletinu “na tajlandski”, učenici iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb radili su varijacije s tofuom i piletinom.

Kontin se kasnije u ‘Dvoboju chefova’ suočio s Podravkinim chefom Mišelom Tokićem. Dobili su kutiju iznenađenja pa su smišljali na licu mjesta što će kuhati.

"Najviše volim jela koja mi drugi pripreme, a doma mi kuha žena", otkrio je chef Mišel. Od namirnica koje je dobio pripremio je toplu salatu. Da ne bi plakao zbog rezanja luka, stavio je sunčane naočale. Meso s roštilja poslužio je na posteljici od rikule

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Kontin je pripremio biftek s džemom od luka i piva te pečenu papriku.

"Jako poštujem Mišela, zbog čega sam imao tremu pa se nadam da će moje jelo biti jestivo pored njegovog", istaknuo je Kontin, no posjetitelje su oduševila oba specijaliteta.

Chefica Priska Thuring pripremala je piletinu na arapski način, a pomagali su joj članovi humanitarne udruge UNUO, kojoj je cilj zapošljavanje osoba s invaliditetom. Priska već dulje vrijeme surađuje s članovima i rade na najvećoj gastronomskoj razini.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

"I dosadno meso može postati jako zanimljivo uz jogurt i limunov sok, cimet, sezam, korijander, češnjak, mljevenu papriku, sol i papar", otkrila je Priska radeći ražnjiće od marinirane piletine. Chef Tokić pripremao je i tunu u Podravkinom showu.

"Ostajem tu i idućih dana pa ću napraviti rundu po gastro kućicama", rekao je Tokić. I danas će održati kulinarski show, a Mišel Tokić će odmjeriti snage s chefom Davidom Skokom koji također sprema brojna gastronomska iznenađenja.

Pogledaj program svih dana festivala OVDJE.
  Možda te zanima... Zabava na Chill & Grill festivalu na Bundeku se nastavlja uz Mangroove Hrana Možda te zanima... Chill out zone na festivalu Chill & Grill na Bundeku Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.