Hrana 24. travnja 2016.

Sočne penne sa šparogama i tunom

Tjes-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na tržnici sam uočila šparoge i stavila ih u jelo zbog čega je ovaj proljetni obrok zasitan i nutritivno bogat te ti uz njega ne trebaju prilozi. Uz divlje šparoge bit će ti potrebno maslinovo ulje, češnjak, cherry rajčice, tuna, jaja, bijelo vino i tjestenina

Sastojci:

  • 1 vezica divljih šparoga
  • 2 češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 4 šake tjestenine (ja koristim onu bez glutena)
  • 3 šalice cherry rajčica
  • 1 konzerva tune
  • 2 žlice bijelog vina
  • 3 poširana jaja
  • domaće vrhnje
  • bosiljak, papar, sol

Priprema:

  1. Šparoge operi i očisti. Natrgaj ih na manje dijelove uzimajući u obzir da trgaš samo do dijela do kojeg se da trgati, a ostatak baciš. Kuhaj ih oko 15 minuta u slanoj vodi.
  2. Za to vrijeme nasjeckaj češnjak pa kad se šparoge skuhaju, zajedno ih poprži na maslinovu ulju.
  3. U posebnom loncu skuhaj tjesteninu.
  4. U drugom loncu na maslinovu ulju poprži cherry rajčice dok im ne otpadne kožica, posoli ih, dodaj tunu i još kratko poprži.
  5. Pred kraj dodaj 2 žlice bijelog vina i kuhaj još 2 minute.
  6. Zajedno pomiješaj umak s vinom sa šparogama i dodaj tjesteninu te dobro promiješaj i začini solju i paprom.
  7. Porciju serviraj sa 1 žlicom domaćeg vrhnja i 1 poširanim jajetom.
  8. Tjesteninu posipaj nasjeckanim bosiljkom

Dobar tek!

Potraži još recepata Kristine Grofelnik.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.