Na tržnici sam uočila šparoge i stavila ih u jelo zbog čega je ovaj proljetni obrok zasitan i nutritivno bogat te ti uz njega ne trebaju prilozi. Uz divlje šparoge bit će ti potrebno maslinovo ulje, češnjak, cherry rajčice, tuna, jaja, bijelo vino i tjestenina
Sastojci:
- 1 vezica divljih šparoga
- 2 češnjaka
- maslinovo ulje
- 4 šake tjestenine (ja koristim onu bez glutena)
- 3 šalice cherry rajčica
- 1 konzerva tune
- 2 žlice bijelog vina
- 3 poširana jaja
- domaće vrhnje
- bosiljak, papar, sol
Priprema:
- Šparoge operi i očisti. Natrgaj ih na manje dijelove uzimajući u obzir da trgaš samo do dijela do kojeg se da trgati, a ostatak baciš. Kuhaj ih oko 15 minuta u slanoj vodi.
- Za to vrijeme nasjeckaj češnjak pa kad se šparoge skuhaju, zajedno ih poprži na maslinovu ulju.
- U posebnom loncu skuhaj tjesteninu.
- U drugom loncu na maslinovu ulju poprži cherry rajčice dok im ne otpadne kožica, posoli ih, dodaj tunu i još kratko poprži.
- Pred kraj dodaj 2 žlice bijelog vina i kuhaj još 2 minute.
- Zajedno pomiješaj umak s vinom sa šparogama i dodaj tjesteninu te dobro promiješaj i začini solju i paprom.
- Porciju serviraj sa 1 žlicom domaćeg vrhnja i 1 poširanim jajetom.
- Tjesteninu posipaj nasjeckanim bosiljkom.
Dobar tek!
Potraži još recepata Kristine Grofelnik.