Hrana Zdravi recepti 08. rujna 2017.

Jednostavno za napraviti: Čokoladna torta bez brašna

Foto: Josipa Cindrić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti recept blogerice Josipe Cindrić, objavljen na portalu gastro.hr. Ovu super brzu i jednostavnu čokoladnu tortu bez brašna možeš koristiti kao podlogu za složenije torte ili ju jednostavno poslužiti uz šlag ili omiljeni sladoled. Hrskava korica koja se tijekom pečenja raspuknula skriva ispod sebe čokoladno savršenstvo kojem nećeš moći odoljeti, pritom samo pazi da ne ostaviš tortu previše u pećnici kako se ne bi presušila.

Još slasnih zalogaja blogerice Josipe potraži na Instagram profilu Cake diary by Josipa.

Sastojci:

  • 170 g tamne čokolade
  • 95 g maslaca (sobne temperature)
  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
Možda te zanima... Čokoladna torta bez brašna od samo tri sastojka Hrana

Priprema: Zagrij pećnicu na 180° C, pripremi kalup promjera 22 cm (obloži ga papirom za pečenje) Otopi čokoladu i maslac na pari. U čistoj posudi izmiksaj bjelanjke u čvrsti snijeg, dodaj pola šećera i miksaj par minuta. U drugoj posudi izmiksaj pjenasto žumanjke i preostali šećer, dodaj sol, ekstrakt od vanilije i otopljenu čokoladu te sve dobro izmiksaj. Smjesi pridružite bjelanjke (ne koristite mikser! Bjelanjke umiješaj ručno). Izlij smjesu u kalup, peci oko 40 min (provjerite čačkalicom kad je gotova). Smjesa će se tijekom pečenja dignuti, međutim nakon što je izvadiš splasnut će. Posluži sa šlagom ili kuglicom sladoleda po želji uz svježe voće. U slast!

Možda te zanima... Sladoledna Snickers torta od zdravih sastojaka, za prste polizat' Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.